Reumapraktijk Zeist

Over de Reumapraktijk

De Reumapraktijk trekt voldoende  tijd uit voor elke patiënt. 

Persoonlijke aandacht is een belangrijk onderdeel van kwalitatief goede medische zorg.

Bij de Reumapraktijk dus geen overvolle spreekuren.

Erkend door ziektekostenverzekeraars en VWS (ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport) De Reumapraktijk maakt deel uit van Reumazorg Zuid west Nederland(RZWN), een ZBC met een vergunning van VWS. de Reumapraktijk is gevestigd in De Mobiliteitskliniek in Zeist.

Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen, maakt de Reumapraktijk gebruik van de klachtencommissie van Reumazorg Zuid west Nederland.

 

Diagnose en behandeling

De reumatoloog is ook opgeleid als internist. Hij heeft dus kennis van het bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen) èn de inwendige organen zoals longen, hart, bloedvaten spijsverteringsorganen en nieren. Hierdoor kan hij het geheel van reumatische ziekten behandelen. Na een uitvoerig gesprek over de klachten volgt een lichamelijk onderzoek.Vaak is een röntgenfoto, echografie en bloedonderzoek noodzakelijk om een diagnose te kunnen stellen. Er zijn reumatische aandoeningen die genezen, maar ook die chronisch blijven. Het is belangrijk om een reumatische ziekte in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken.

De behandelmogelijkheden zijn dan kansrijker en de vooruitzichten op verbetering dus beter. Dat geldt vooral bij ziekten waarbij gewrichtsschade kan optreden zoals bij reumatoïde artritis (gewrichtsreuma). Veel reumatische ziekten treden in minder ernstige vormen op en zijn zeer goed te behandelen. Er bestaan tegenwoordig effectieve geneesmiddelen die over het algemeen goed verdragen worden, zodat de vooruitzichten voor een patiënt met bijvoorbeeld een reumatoïde artritis veel beter is geworden.

 

Samenwerking met andere specialisten

De reumatoloog werkt bij onderzoek en behandeling samen met andere specialisten zoals orthopedisch chirurg, revalidatiearts, neuroloog, dermatoloog en oogarts. Daarnaast bestaat een intensieve samenwerking met de reumaconsulent, handtherapeut, oefentherapeut Mensendieck, fysiotherapeut en podotherapeut. De reumatoloog is als het ware de spin in het (zorg)web.

 

Reumaconsulent

De reumaconsulent helpt patiënten problemen die door de reumatische aandoening ontstaan op te lossen; geeft voorlichting over de reumatische aandoeningen en de behandelingen.